GEVELS


STELLINGBOUW


 
Wij leveren en verzorgen onze eigen stellingbouw van het merk Layher. Wij beschikken hiervoor over vakbekwame stellingmonteurs welke in staat zijn onze stellingen volgens de richtlijnen van het A.R.A.B.(*) te plaatsen zodat onze werknemers op een veilige manier hun werk kunnen verrichten. Wij beschikken over meer dan 2500 m² gevelstelling wat ons toelaat onze planning strikt in de hand te houden.
Onze stellingen worden bij werken waar stof mee gepaard gaat, steeds voorzien van p.v.c. zeilen zodat u als klant en de omwoners zo weinig mogelijk hinder ondervinden van onze werken.


BESCHERMINGEN


 
HYDROFUGE
Om uw gevel te beschermen tegen water en vervuiling, kunnen wij uw gevel behandelen d.m.v. het aanbrengen van een hydrofuge. Dit is een kleurloze laag op basis van siloxanen tot verzadiging van de ondergrond. Na uitdroging zal een volledige waterafstoting verkregen worden. Het uitzicht van het oppervlak en de dampdoorlaatbaarheid blijft ongewijzigd zodat uw gevel blijft ademen zoals voorheen. Het systeem kan toegepast worden op metselwerk, bepleistering,...
ANTI-GRAFITTI
Voor sommige een vorm van kunst, voor de meeste onder ons kennen we dit eerder als door verf bekladde gevels, monumenten, enz... Om uw gevel tegen grafitti te beschermen, hebben wij ons sinds enkele jaren gespecialiseerd zodat we van elk geveloppervlak of monument de graffiti of verf kunnen verwijderen en nadien het oppervlak terug kunnen beschermen zodat de graffiti na behandeling eenvoudig verwijderd kan worden.
STEENVERHARDER
Wanneer de steen begint af te brokkelen, wordt een steenverharder aangebracht. We controleren eerst de conditie van de verweerde steen en brengen vervolgens een product aan dat reactieve verbindingen van kiezelzuurethylester bevat. Dit product is speciaal ontwikkeld om natuursteen en verweerde baksteen te versterken.


HERSTELLINGEN


 
BETON
Betonijzer in beton kan door verschillende oorzaken beginnen roesten. Doordat het ijzer roest, zet het uit en daardoor kunnen er zich scheuren of barsten vormen in het beton en kan het beton beginnen afbrokkelen. U kan op ons beroep doen voor alle betonherstellingen. Wij zorgen voor een duurzame en kwalitatieve herstelling.
NATUURSTEEN
Buiten vervanging van natuursteen voeren wij ook herstellingen aan natuursteen uit bv. blauwe steen, witte Franse steen,... Deze herstellingen gebeuren d.m.v. een op kleur gemaakte mortel of kunnen eveneens uitgevoerd worden met een gewone herstelmortel die nadien wordt bijgekleurd. Herstellingen aan similiedelen (imitatie Franse steen) gebeuren via hetzelfde principe.
MOULURES
Het restaureren en herstellen van moulures en decoraties wordt door ons nauwgezet aangepakt. Het maken van moulures, het gietwerk en het trekken van nieuwe moulures gebeurt in ons eigen werkhuis.


GEVELPLEISTERINGEN


 
Wij werken met de producten van Knauf voor het aanbrengen van onze isolatie en siliconenpleisters . Dit zijn zeer kwalitatieve en duurzame producten die garant staan voor kwaliteit.
De siliconenpleisters zijn kras –en stootvast, weersbestendig,dampdoorlatend,waterwerend, slagregendicht, onderhoudsarm en qua structuur, egaal en regelmatig. De kleuren zijn te kiezen uit de standaard kleurenwaaier van Knauf. Onderaan de gevel kunnen wij, indien u dat wenst, een plint in sokkelpleister ( kleur: grijs Knauf Skin ) die waterwerend is.


VOEGWERKEN


 
Wij zijn al jaren actief in het herstellen van ontbrekende voegen ( na zandstraling ) alsook het volledig vernieuwen van voegwerk. Het voegwerk beschermt namelijk het metselwerk en daarom is het van uiterst belang dat dit steeds goed gebeurt. Het is voor de duurzaamheid van een woning zeer belangrijk dat het voegwerk in orde is.
Bij volledige vernieuwing van het voegwerk wordt het voegwerk pneumatisch verwijderd tot op een diepte van minimum 1 à 1,5 cm. Met professionele apparatuur verwijderen wij de voegen zonder daarbij het bestaand metselwerk te beschadigen. Na verwijdering van het bestaand voegwerk wordt de gevel grondig gereinigd zodat het nieuwe voegwerk goed hecht. Vervolgens voegen wij de gevel terug in met een voegmortel van het merk Seifert in een kleur door u te bepalen. Ook plaatselijk vernieuwen van voegwerk is bij ons mogelijk.


REINIGINGEN


 
TORBO
Reeds vele jaren werken wij met een zandstraalsysteem van Torbo voor het reinigen van gevels, monumenten, tuinmuren, natuursteen,… Torbo is een specialist op het gebied van vochtstraalsystemen. Met het Torbo-systeem is het mogelijk, door de veelzijdige instelbaarheid qua druk en het gebruik van verschillende mineralen, bijna alle ondergronden zonder beschadigingen te reinigen. Vooraleer de zandstraling te starten, worden alle ramen, deuren, etc. zorgvuldig afgeschermd om eventuele beschadigingen te voorkomen.
CHEMISCHE
Chemische reiniging van de gevel is nog steeds een van onze vele diensten. We hebben al enkele jaren ervaring met deze methode. Op dit niveau reinigen we de gevel door het aanbrengen van een wasmiddel met een borstel. We laten dit wasmiddel ongeveer tien minuten inwerken en spoelen de gevel vervolgens grondig af met helder water onder hoge druk.
HOGEDRUK
Deze techniek gebruiken wij om na zandstraling of chemische reiniging de gevel terug proper te maken. Ook wordt rondom uw woning (stoep, straat,...) alles terug schoongemaakt. Deze methode gebruiken wij vooral bij lichte vervuiling of bij voorbereiding van een ander werk (bv. schilder - of bepleisteringswerk).


GEVELSCHILDERINGEN


 
GEVELS
Wij schilderen en herschilderen zowel oude als nieuwe gevels. Oude gevelpleisters worden al 30 jaar zorgvuldig hersteld en afgeschilderd met éénzelfde systeem, dat zijn meerwaarde keer op keer bewezen heeft, nl. Murfill.Murfill is een top kwaliteit coating.Murfill kan toegepast worden op bijna alle ondergronden zoals baksteen, beton, cellenbeton, metaal, bepleistering,....
HOUTWERK
Het repareren en schilderen van het houtwerk in gevels zoals kozijnen, deuren en ramen, planken voor verzamelaars, ... zijn een dagelijkse uitdaging voor ons. In de afgelopen jaren hebben we ook reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan ontbrekende elementen en rottende elementen in het hout. In ons schrijnwerk maken we perfecte kopieën van houten elementen zoals de dakgoten van deuren en ramen, de elementen van de frames, de handgrepen van de balustrades, enz.
METAALBEWERKING
De metalen elementen in de gevels zoals balustrades balkons worden serieus voorbereid en afgewerkt. Reparaties zoals lassen, nieuwe bevestigingen, de toevoeging van ontbrekende elementen worden benaderd met professionaliteit en met veel aandacht voor detail.


BUITENGEVELISOLATIE


 
Het isoleren van de muren langs de buitenkant van uw woning zorgt voor een beperking van de energiekosten van 20 tot 25%. Op die manier vermindert u aanzienlijk uw factuur voor verwarming en is uw investering snel rendabel. Bij de plaatsing van een gevelisolatiesysteem, is een goede voorbereiding van de ondergrond een must. Na controle wordt de ondergrond al dan niet voorbehandeld. Hierna worden de isolatieplaten tegen de gevel gekleefd. Die gevelisolatie wordt dan verstevigd door een uitvlakkingslaag met een glasvezel en bijhorende stop- en hoekprofielen. Nadien wordt de primer aangebracht en uiteindelijk ook de eindlaag: een sierpleister. Het resultaat? Uw gevel ziet er als nieuw uit dankzij kleurrijke of chique crepi én uw pand is uiterst efficiënt geïsoleerd. De buitengevelisolatie is zeer belangrijk en bovendien zeer doeltreffend. Het voorkomt koudebruggen en vertraagt de inertie van de muren wat belangrijk is voor het comfort in de zomer. Een extra voordeel is dat er geen plaatsverlies is langs de binnenzijde van de woning.
FACABRICK
Façabrick is een totaaloplossing met steenstrips voor het tegelijkertijd isoleren en renoveren van gevels. De doordachte combinatie van een isolatieplaat met een wapeningsnet en mortellaag, afgewerkt met steenstrips, verzekert een snelle plaatsing en een duurzaam resultaat.

Finish Construct is een renovatiebedrijf dat al uw bouw- en renovatiewerkzaamheden voor zijn rekening neemt. Ons team voert een kwalitatief hoogstaand werk uit met slechts één wachtwoord, uw tevredenheid is onze prioriteit !


Contacteer ons